Türk- İtalyan İş İnsanları Türkiye- İtalya Ilişkilerini Masaya Yatırdı

Türk- İtalyan İş İnsanları Türkiye- İtalya Ilişkilerini Masaya Yatırdı 1

Türk – İtalyan İş İnsanları Türkiye – İtalya İlişkilerini Masaya Yatırdı

Türk Prysmian Kablo CEO’su Farisè:

“Türkiye’yi yarınlara bağlıyoruz”

 

Türk Prysmian Kablo’nun İtalyan CEO’su Cinzia Farisè, İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Türk-İtalyan İş İnsanları Zirvesi’ne katıldı. Türkiye- İtalya ilişkilerinde yeni fırsatların değerlendirildiği zirvede bir konuşma yapan Farisè, 1964’ten bu yana sanayinin lider ve tercih edilen kablo tedarikçisi olduklarını söyleyerek, “Türkiye’yi yarınlara bağlıyoruz” misyonuyla Türkiye’ye rekabet avantajı yaratacak çözümler geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası 27 Kasım 2019 tarihinde Türk-İtalyan İş İnsanları Zirvesi’ni düzenledi. İtalya Büyükelçisi Massimo Gaiani’nın ev sahipliği yaptığı zirve kapsamında “Tekrar ivme kazanan Türk ekonomisi ışığında Türkiye-İtalya Ticari İlişkilerinde Yeni Fırsatlar” konulu bir forum düzenlendi. İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Livio Manzini ve İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı İstanbul Başkanı Riccardo Landi’nin konuşmacı olarak yer aldığı forumda Türkiye-İtalya ilişkileri masaya yatırıldı.  Forum sonrası düzenlenen panelde ise Generali Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Mine Ayhan, Ferrero Çikolataları Türkiye Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, Yapı Kredi Bankası Uluslararası ve Çok Uluslu Firmalar Bankacılık Direktörü Fabio Bini, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Kırman, Barilla Türkiye Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Piero Mirra ve Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè konuşmacı olarak katıldı.

“En büyük hedefimiz Türk ekonomisine katkı sağlamak”

Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè, “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonuyla; Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Marmaray gibi mega projelerde yer alarak, Türk ekonomisine, Türkiye’nin üretim gücüne değer kattıklarını aynı zamanda eğitim girişimleri, eğitim programları ve yeni nesil ürün ve sistem geliştirme çalışmaları ile de kablo endüstrisinin gelişmesine yatırım yaptıklarını söyledi. Cinzia Farisè şöyle devam etti; “Türk kablo sektörünün “Ar-Ge’ye en çok harcama yapan” şirketi olarak Mudanya’daki Ar-Ge Merkezimizde sektöre öncü olarak çalışmalarımızı sürdürüyor, dalgalanmalardan en az etkilenecek şekilde çevre dostu yeni ürün ve sistemler konusuna yatırımlarımıza devam ediyoruz. Gelişen sanayi ve teknolojinin ihtiyaçlarına ve Türkiye’deki iletişimin gelişimine paralel olarak artan talebe uygun yeni nesil kablo ve sistemler üretiyoruz. Bu anlamda, Türkiye’deki birçok sektörün gelişimine katkıda bulunmaktan ve yarattığımız ortak sinerji ile ülkemizin yerli ve katma değerli üretim gücüne ve ekonomisine değer katmaktan çok mutluyuz.”

“İki ülke ilişkilerini daha da geliştirmek için üstümüze düşeni yapmaya hazırız”

Hükümetin son dönemlerde istihdam, ticaret ve sanayi ile ihracatı teşvik etmek için yeni adımlar attığını söyleyen Cinzia Farisè, artan rekabet koşulları ile birlikte dünya kablo üretiminin büyük bir kısmının gelişmekte olan ülkelere doğru kaymaya başladığına Türkiye’nin de bu anlamda çok özel bir konumda olduğuna işaret etti. Farisè, “Türkiye, üretime ve yeniliğe değer veren bir ülke olduğu için Avrupa’nın ikinci ve en büyük sanayi ülkesi olan İtalya ile ortak hedefler doğrultusunda birbirini tamamlıyor. İki ülkenin ilişkilerini her iki ülkeye daha fazla fayda sağlayacak şekilde geliştirmek için görevimizi yerine getirmeye her zaman hazırız.” diye konuştu.

Mudanya’dan dünyaya kablo üretiyor

Teknoloji ve üretim kapasitesini artırmak için 1964 yılından bugüne dek birçok yatırım yapan Türk Prysmian Kablo, Mudanya’daki fabrikasında 22 bin farklı kablo üretebiliyor. 220 kV’a kadar tüm enerji kabloları, 3.600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları, fiber optik kablolar, endüstriyel uygulamalarda kullanılan özel yapıdaki kablolar da Türk Prysmian Kablo’nun imzasını taşıyor.